ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μια του Βρεττού, δύο του Βρεττού τρεις και η….κακή του μέρα!

Μια του Βρεττού, δύο του Βρεττού
τρεις και η….κακή του μέρα!
Τον Οκτώβριο του 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Σπύρο Βρεττό έλαβε την απόφαση να στηρίξει τους εργαζομένους στην διαδικασία αγωγής τους, ώστε να διεκδικήσουν αναδρομικά το επίδομα γάμου, το οποίο αντισυνταγματικά είχε περικοπεί.
Κατά την ακροαματική διαδικασία του Μαϊου, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου, αν και αποδέχθηκε την απόφαση του ΔΣ τελικά ΔΕΝ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΕ υπέρ των εργαζομένων. Για χρήματα τα οποία θα ελάμβαναν από το ταμείο του ΥΠΕΣ, κι όχι του Δήμου! Η απόφαση που εκδόθηκε ήταν απορριπτική και οι εργαζόμενοι πήραν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.
Πρόσφατα αποφασίστηκε νέα συνάντηση στις αρχές Σεπτεμβρίου , με θέμα να αποδεχθεί ο Δήμαρχος και το Συμβούλιο του τις εισηγήσεις των εργαζομένων, παρουσία των πληρεξουσίων δικηγόρων τους.
ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη δεν έχουν πλέον οι εργαζόμενοι στον Βρεττό, που άγεται και φέρεται κατά το δοκούν.
ΕΧΕΙ αποδείξει ο κατ΄ ευφημισμόν πρώτος τη τάξει πολίτης, πως είναι ΣΥΝΕΠΗΣ στην ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ του.
ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να παίζει , να επιχαίρεται και να έχει στάση ιταμή με το ψωμί , τον κόπο και τον κάματο των εργαζομένων.
ΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ανεπιφύλακτα στο πλευρό των εργαζομένων. Καλούμε την δημοτική αρχή, να αποδεχθεί πλήρως το δίκαιο αίτημά τους για τις απολαβές των αναδρομικών που αφορούν το επίδομα γάμου, αλλά και να συνδράμει να λάβουν τα δώρα περιόδων 2019-2022, τα οποία διεκδικούν δικαστικώς τον Σεπτέμβριο.
Οι υπάλληλοι δεν είναι του….Βρεττού, αλλά όλων των ΔΗΜΟΤΩΝ. Χρειάζονται στήριξη, συμπαράσταση, αρωγή. Διαφορετικά θα επιβεβαιωθεί η παραβολή του ψεύτη βοσκού με τα πρόβατα. Και οι εργαζόμενοι δεν είναι για….σφαγή.
Άλλωστε, κατά παράφραση της λαϊκής ρήσης, Μια του Βρεττού, δυό του Βρεττού…Τρείς; Οι εκλογές έρχονται.
Χρήστος Π. Ηλιάδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών.