ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ Π. ΗΛΙΑΔΗ

Ευχαριστώ όλες και όλους συνολικά, που μού δίνετε την ευκαιρία να αποσπάσω λίγο από τον χρόνο σας και να μοιραστώ μαζί σας, κάποιες, σκέψεις απόψεις και προβληματισμούς.

Να αυτοσυστηθώ, λοιπόν. Ονομάζομαι Χρήστος Ηλιάδης , είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και ζω από τα πρώτα βήματα μου τους παλμούς της πόλης μας. Τρέφω μεγάλο σεβασμό στον θεσμό της οικογένειας, έχω δύο υπέροχα παιδιά, μια πολύ δεμένη οικογένεια αποτελούμενη από την μητέρα και τα αδέλφια μου.

Αποφάσισα, ως πολίτης που ασχολούμαι με τα κοινά, όπως τιμώ την οικογένεια να δώσω έναν αγώνα για την ευρύτερη περιοχή, για το σπίτι μου, την γειτονιά μου, τον γνωστό και τον άγνωστο για την ΠΟΛΗ μας. Για ΟΛΟΥΣ μας. Συνοδοιπόροι και καθοδηγητές θα είστε εσείς. Το πλήρωμα της παράταξης θα αποτελείται απ΄ όλους εσάς. Και η δύσκολη δουλειά αφορά όλους.

Ξέρετε, ο Καζαντζάκης είχε πει πως: «Αν έχεις τα χρώματα, έχεις και τα πινέλα, ζωγράφισε τον Παράδεισο και μπες μέσα».  Εδώ, ωστόσο, υπάρχει το σημείο αναφοράς. Διότι για να ζωγραφίσουμε τον Παράδεισο, οφείλουμε πρώτα να βγούμε από την κόλαση. Και για να χτίσουμε, πρέπει πρώτα να γκρεμίσουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που ξεκίνησα την επικοινωνία μαζί σας, 30 μήνες σχεδόν πριν από τις δημοτικές εκλογές.

ΟΛΟΙ πρέπει να γκρεμίσουμε την κακή υστεροφημία του Δήμου μας. Πείτε μου αλήθεια, που πάει το μυαλό του Έλληνα όταν ακούει για Αχαρνές ή, όπως το έλεγαν οι παλαιότεροι για Μενίδι; Στον πολιτισμό και στο Αρχαίο Θέατρο μας; Στην κουλτούρα, τις τέχνες και τα εικαστικά; ΟΧΙ ,συμπολίτισσες και συμπολίτες. Η μνήμη ανατρέχει σε περιστατικά βίας. Στην παθογένεια. Στην παρανομία. Το μυαλό ανασύρει την εικόνα του 11χρονου μαθητή, ο οποίος βρήκε ακαριαίο θάνατο από αδέσποτη σφαίρα. Ο νους στο άκουσμα της πόλης προσανατολίζεται στην ένοπλη ληστεία μέσα στον Δήμο μας.

ΟΛΟΙ πρέπει να αναγεννηθούμε, όπως ο Φοίνικας, από τις  στάχτες και τα αποκαΐδια. Να ξαναζήσουμε σε μια ανθρώπινη πόλη. Σε αυτήν που δυστυχώς μέχρι σήμερα , είτε καιγόμαστε, είτε πνιγόμαστε. Μας αξίζει αυτή η εικόνα; Είναι αυτή που θα παραδώσουμε ως κληρονομιά στα παιδιά και στα εγγόνια μας;

Είναι χρέος μας να προσπαθήσουμε όλοι για την φήμη και τις καλύτερης συνθήκες διαβίωσης και ασφάλειας της πόλης που μεγαλώσαμε, δημιουργήσαμε οικογένειες και μεγαλώνουν τα παιδιά μας.

 

Είναι ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ. Χρειάζομαι την φωνή σας για να καταλάβουν όλοι πως δεν έχουμε περιθώρια. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

 

Χρήστος Π. Ηλιάδης.

Υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *