ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Για να γνωριστούμε

ή, να…θυμηθούμε.

 

Συνδημότισσες και συνδημότες,  φίλες και φίλοι, να αυτοσυστηθώ. Ονομάζομαι Χρήστος Ηλιάδης, γεννήθηκα πριν από 52 χρόνια (1969) στο Μοσχάτο και σε ηλικία μόλις ενός έτους εγκατασταθήκαμε οικογενειακώς στον Δήμο Αχαρνών. Εδώ όπου μεγάλωσα, ανδρώθηκα και δημιούργησα την δική μου οικογένεια , στην οποία υπάρχει και το μέλλον. Εκείνο που θέλω να κοιτάω μέσα από τα μάτια των παιδιών μου, της 14χρονης Άννας και του 13χρονου Παύλου.

Τα πρώτα μηνύματα για την κοινωνική αλληλεγγύη του τόπου μου, τα έλαβα ζωντανά από τη δράση του πατέρα μου. Ο αείμνηστος Παύλος διετέλεσε από το 1978 δημοτικός σύμβουλος με τον τέως δήμαρχο Ντίνο Βρεττό, καθώς είχε πολυσχιδή δράση με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) , πάντα βοηθώντας ενεργά συνδημότες. Υπήρξε συνιδρυτής στον τόπο μας, του Συλλόγου Ποντίων «Ευκλείδης» και είχε έντονη συμμετοχική δραστηριότητα.

Οι έντονες αναμνήσεις μου, είναι αποτυπωμένες από τα πρώτα παιδικά χρόνια στο Μενίδι, όπως ονομαζόταν. Από το 1ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο, από το 3ο Γυμνάσιο Αχαρνών καθώς από το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο.

Από τα 19 μου χρόνια ασχολήθηκα με τον χώρο της εστίασης σε επιχείρηση επί της Λεωφόρου Πάρνηθoς και από το 1990 διοργάνωνα κοινωνικές δεξιώσεις , οι οποίες  ετησίως ξεπερνούσαν τους 50.000 προσκεκλημένους. Από το 2014 δραστηριοποιούμαι στο εμπόριο ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων πολυεθνικής, τόσο για την Ελλάδα , όσο και για την Κύπρο.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές εκλέχθηκα πρώτος επιλαχών με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης, το οποίο κυρίως εκπροσώπησα ως τομεάρχης στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Με πρόταση στον Δήμο μας, αλλά και το Ελληνικό Κοινοβούλιο (η οποία έγινε αποδεκτή) φωταγωγήθηκαν  Δημαρχεία σε ολόκληρη τη Χώρα στην επέτειο των γενοκτονιών, εν μέσω καραντίνας.

Κλήθηκα ως Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος  σε τιμητική εκδήλωση που μου παρέθεσε ο πρώτος τη τάξει Γέροντας της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Ηγούμενος Εφραίμ.

Υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ποδοσφαιρικής ομάδας Δόξας Αγίου Πέτρου Αχαρνών , όταν επί ημερών μου με την αγαστή συνεργασία όλων πετύχαμε την άνοδο, ενώ διετέλεσα μέλος του Αθλητικού Συλλόγου «Σπάρτακος».

Έχω επίσης την τιμή να είμαι βραβευμένο επίτιμο μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου «ΦΡΟΝΤΙΔΑ», που μεριμνά για την πρόληψη, την ενημέρωση την συμπαράσταση ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική στέρηση και σύνδρομο down.

Βραβευμένος για την ενίσχυση της UNESCO και τη δράση μου το 1997 και μέλος του  Συλλόγου «ΜΕΡΙΜΝΑ».

Αν και το βιογραφικό είναι ένα βιβλίο αναμνήσεων, που πολλές από αυτές τις έχω μοιραστεί με πολλές και πολλούς, σημασία έχει να συνυπογράψουμε στο βιβλίο του μέλλοντος. Σε αυτό που πρέπει να σκίσουμε τις μαύρες και να καλλιγραφήσουμε στις λευκές του σελίδες. Σε έναν Δήμο που γνωριζόμαστε όλοι και πρέπει να υπάρχει  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με συνεχή επαφή και επικοινωνία.

 

Με σεβασμό κι εκτίμηση

Χρήστος Π. Ηλιάδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών.