@acharnesgiaolous: Μια πόλη για όλους τους πολίτες

© 2023 Αχαρνές για Όλους | All rights reserved.

Τελευταία Νέα

acharnesgiaolous.gr > Νέα > ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ > Παράνομη χωματερή-“ωρολογιακή βόμβα” σε δημοτική έκταση στις Λεκάνες Αχαρνών

Ο ιδιώτης, που έχει αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων του βόρειου τμήματος του Δήμου Αχαρνών, τα εναποθέτει παράνομα σε δημοτική έκταση στις περιοχή Λεκάνες Αχαρνών, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR! Από την άλλη, αν τα εναποθέτει ο ίδιος ο Δήμος, τότε μιλάμε για απόλυτη περιφρόνηση της νομοθεσίας και παράβαση καθήκοντος.

Δεν γνωρίζουμε αν τα οχήματα του ιδιώτη σταθμεύουν νομίμως σε δημοτικό χώρο και αν αυτό προκύπτει από τη σύμβαση παραχώρησης. Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι όλοι όσοι συλλέγουν απορρίμματα στον νομό Αττικής υποχρεούνται αυθημερόν να τα παραδίδουν στον ΧΥΤΑ Φυλής. Κι αυτό ως απάντηση στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Αχαρνών Στ. Τοπαλίδη, ο οποίος στο ίδιο ρεπορτάζ του τ/σ STAR δηλώνει ότι τα απορρίμματα «τα συγκεντρώνουμε εκεί και κάθε δεύτερη, τρίτη ημέρα τα μαζεύουμε». Τα λεγόμενα του αντιδημάρχου προϋποθέτουν σχετική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, ακόμα και για αυτό το βραχύ διάστημα. Τέτοια απόφαση δεν έχει αναρτηθεί, γιατί δεν έχει εκδοθεί!

Έτερος εργολάβος περισυλλογής κλαδιών με την ίδια παράνομη διαδικασία εναποθέτει στον ίδιο χώρο τα εύφλεκτα ξερόκλαδα! Για αυτόν τον λόγο το Δασαρχείο Αχαρνών έχει προχωρήσει σε αλλεπάλληλες καταγγελίες στον Δήμο Αχαρνών.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος παρακολουθήσει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ και τις βιντεοσκοπημένες εικόνες αντιλαμβάνεται πως κλαδιά και απορρίμματα βρίσκονται στον συγκεκριμένο δημοτικό χώρο-πυριτιδαποθήκη για μεγαλύτερο διάστημα των τριών ημερών.

Υπό το κράτος πανικού από την αποκάλυψη, ο Δήμος προσπαθεί από το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου 2023 να συμμαζέψει τον παράνομο σκουπιδότοπο, μια χωματερή-ωρολογιακή βόμβα, που απειλεί ζωές και περιουσίες. Η πιο μεγάλη απόδειξη της περιφρόνησης προς τη νομιμότητα του Δήμου Αχαρνών, είναι το γεγονός πως στην ίδια δημοτική έκταση, δίπλα στην εστία της πιθανής καταστροφής, εδρεύει η Πολιτική Προστασία του Δήμου, η οποία δεν μπορεί να δει τον κίνδυνο ούτε στην αυλή της!

Με αφορμή τον νέο διασυρμό που υπέστη ο Δήμος Αχαρνών, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Π. Ηλιάδης δήλωσε: «Ευτυχώς για τις Αχαρνές ο εφιάλτης του Δημάρχου-θεατή τελειώνει τον Οκτώβρη. Καλούμε τους δημότες σε μέγιστη επαγρύπνηση. Γιατί είναι φανερό πως η Δημοτική Αρχή, που έχει καταστρέψει ηθικά και οικονομικά τον Δήμο, έχει «κατεβάσει ρολά» και έχει εγκαταλείψει τα πάντα στην τύχη τους. Η παράταξη «Αχαρνές για Όλους» με εντολή μου, ετέθη σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να διαπιστώνεται κάθε επικίνδυνη πράξη ή παράλειψη σε βάρος των δημοτών, ώστε να προχωρώ άμεσα σε κάθε προβλεπόμενη από το νόμο ενέργεια για να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον. Δεν θα επιτρέψουμε το διαδεδομένο σύνθημα «με Βρεττό βουλιάζουμε» να λάβει σάρκα και οστά, μέχρι να παραδώσει τη Δημοτική Αρχή».

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Star στο https://www.facebook.com/hashtag/acharnesgiaolous?eep=6&cft[0]